#WeMakeEvents

19/10/2020

Brněnské kluby se připojují k celosvětovému hnutí #WeMakeEvents

Situace na české klubové scéně je už delší dobu alarmující. Hudební kluby, které v první vlně koronavirové krize zavřely jako první, aby mohly opět otevřít jako poslední, se nyní potýkají s vážnými existenčními problémy. Současná vládní nařízení chápeme, ale je evidentní, že bez státní pomoci našemu sektoru kultury hrozí během nejbližších týdnů bankrot.

Brněnská Asociace Clubové Hudby (BACH), sdružující 13 významných brněnských klubů provozujících živou hudbu, se proto připojuje k celosvětovému hnutí ​#WeMakeEvents​, které se snaží na alarmující situaci v kultuře upozornit. Hnutí se nestaví pouze za provozovatele klubů, divadel, kin, ale za celý ekosystém, na který jsou navázány přidružené profese, ať už jsou to hudebníci, herci, zvukaři, osvětlovači, produkční, dramaturgové, barmani a další.

V rámci hnutí ​#WeMakeEvents se ve středu 30. září ve 20:00 uskuteční happening. Brněnské kluby budou nasvětleny červenou barvou, aby upozornily na situaci, která je už opravdu kritická. ​Všichni fanoušci, současní i bývalí spolupracovníci a přátelé jsou zváni, aby přišli podpořit klubovou hudbu a kulturu v České republice.