Hudba na Hrad!

03/06/2020

Pokud stále smutníte nad zrušenými letními festivaly, máme pro Vás dobrou zprávu. Na července jsme pro vás nachystali cyklus venkovních koncertů Hudba na Hrad. Jedinečná hudební slavnost se odehraje v magických kulisách jedné z nejoblíbenějších brněnských památek ve dnech od 9. července do 17. července. Na velkém nádvoří hradu Špilberk se vystřídají kapely Poletíme?, Monkey Business, Jelen, Tomáš Klus s kapelou Cílová skupina, Chinaski, Škwor, Mig 21 a desetičlenný ansámbl J.A.R. Předprodej vstupenek spuštěn v síti SMSticket.cz

Předprodej je k dispozici v síti smsticket zde, ale pozor, vstupenky rychle mizí!

Po třech měsících nucené klubové přestávky se Fléda stěhuje na Špilberk s multižánrovým programem pro všechny generace. Klubový tým tak vyjadřuje naději, že se věci vracejí do normálu a hudba do brněnských klubů a ulic. Pro pilotní díl 9. července nemohla zvolit vhodnějšího interpreta než oblíbenou kapelu Brňanů Poletíme?, která je zejména prostřednictvím Rudolfa Brančovského spojena s mnoha brněnskými místy.

Turbo šanson a banjo punk vystřídá 10. července funková smršť v režii Romana Holého a kapely Monkey Business a nefalšované funkové orgie dají obyvatelům města zapomenout na nedávné ticho v Brně. Špilberské zdi v dokonalé symbióze rozezvučí dvoje hammondy a dvojhlas Matěje Rupperta a Terezy Černochové V neděli 12. července je vystřídá komornější výraz zastoupený výjimečnou postavou současné domácí hudby a občanského aktivismu Tomáše Kluse. Spolu s kapelou Cílová skupina písničkář představí nejen aktuální písně z nové desky Klusymfonie, ale i svou starší tvorbu v dynamičtějším kapelním provedení.


Multižánrovou hradní sérii doplní 14. července Chinaski, kapela, která si od devadesátých let získala srdce mnoha posluchačů od teenagerů po seniory. Na Špilberku předají sílu svého nedávno vydaného nového alba nazvaného 11. Klubová dramaturgie nezapomněla ani na příznivce tvrdší muziky. 15. července hradní zdi přivítají nekorunovaného krále českého metalu, kapelu Škwor, které se jako jednomu z mála domácích interpretů podařilo vyprodat pražskou 02 arénu. Ve čtvrtek 16. července na pomyslnou přistávací rampu přistane kapela Mig 21, která má s hradním prostorem spojeny zásadní zkušenosti a krásné vzpomínky. Loni se jim navíc podařilo třikrát za sebou vyprodat brněskou Flédu.

Seriál Hudba na Hrad zakončí ve velkém 17. července koncerte desetičlenného ansámblu J.A.R. znovu pod vedením Romana Holého, za účasti pěvecké (Dan Bárta), rapové (Michael Viktoří, Ota Klempíř) i dechové sekce (kolem Barta Balzara. Předprodej vstupenek je spuštěn na SMSticket.cz. Vstupenky se prodávají na každý koncert zvlášť, nelze koupit společnou vstupenku na více koncertů. Pozor, kapacita všech koncertů je omezená. Areál hradu se otevře vždy v 18 hodin. Koncerty začínají ve 20 hodin.

 

Partnerem cyklu Hudba na Hrad je TIC Brno.
 

 

Hudba na Hrad, 9. - 17. července 2020, Hrad Špilberk, 18:00 

09 / 07 Poletíme?
10 / 07 Monkey Business
12 / 07 Tomáš Klus a Cílová skupina
14 / 07 Chinaski
15 / 07 Škwor
16 / 07 MIG 21
17 / 07 J.A.R.

Předprodej: https://www.smsticket.cz/skupiny/376-hudba-na-hrad