Unikátní dvojkoncert Monkey Business a J.A.R. na Špilberku!

Nedobytné zdi hradu Špilberk zažijí funkové zemětřesení v podobě unikátního dvojkoncertu domácích špiček žánru Monkey Business a J.A.R. 15. května se v produkci klubu Fléda objeví na venkovním pódiu hlavního nádvoří šestnáct vynikajících muzikantů. Návštěvníci se můžou těšit na svérázný humor obou uskupení, velitelské afro Romana Holého, vokály Dana Bárty, rap Michaela Viktoříka, texty Oty Klempíře a dokonalou hlasovou symbiózu Matěje Rupperta a Terezy Černochové.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ: (ceny jsou uvedeny včetně poplatků a DPH)

1. vlna - 550 Kč - VYPRODÁNO
2. vlna - 650 Kč - VYPRODÁNO
3. vlna - 750 Kč
VIP stání pod podiem - 1090 Kč - VYPRODÁNO

► SMSTICKET.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/20713-monkey-business-j-a-r
► Indies, Poštovská 2
► GOOUT.cz: goout.net/cs/listky/monkey-business+j-a-r/vthg/

J.A.R. nedávno oslavili třicet let od svého vzniku a letos uplyne 20 let od prvního koncertu Monkey Business. Na Špilberku proto zazní nejen písně z jejich oceňovaných aktuálních desek, ale také ikonické hity obou vzájemně si blízkých ansámblů. Hudebně poměrně různorodá uskupení spojuje především osobnost jejich kapelníka a dvorního skladatele Romana Holého. Na otázku, jestli je těžké takhle dlouho udržet muzikanty, aby spolu v kapele vydrželi Roman Holý odpověděl: „Těžké je překonat Himálaje bez bot. Celý život se skvěle bavíme a ještě dostáváme zaplaceno, to je obrovský štěstí a dar. Neznám lepší povolání, takovou kombinaci práce se zábavou. Každý den si připomínám, jak jsem za to vděčný.“ (zdroj: neovlivni.cz)

Kapely J.A.R. ani Monkey Business nikdy nechrlily jednu desku za druhou. Vždy jim šlo a stále jde především o kvalitu. Za své poslední nahrávky posbíraly nejvyšší tuzemská ocenění v podobě hudebních cen Anděl. J.A.R. v březnu 2018 proměnili ve vítězství tři ze čtyř nominací (Anděl za album, skupinu a skladbu roku) vážících se ke studiové nahrávce Eskalace dobra (2017). Deska měla na domácí scéně takový ohlas, že v roce 2019 vyšla její remixová verze  Eskalace bobra, na které se podílela řada českých hudebníků (Midi Lidi, Mucha, PSH, Baumaxa, Mňága a Žďorp, Bára Poláková a další). Monkey Business se díky své studiovce Bad Times For Gentleman (2018) stali nejen skupinou roku při udílení cen Anděl, ale dosáhly i na nejvyšší příčku v posluchačské anketě Žebřík.

Obě skupiny, které patří k hudebním špičkám české scény, vychází z funkových kořenů. Monkey Business charakterizuje hravý osmdesátkový sound, jemuž kralují dvoje hammondy Romana Holého a Otakara Brouska mladšího. Do povědomí fanoušků se navždy zarývají i díky souznějícímu vokálnímu tandemu Ruppert-Černochová, která jako nejmladší členka kapely skvěle zapadla a s níž se kapela chystá ještě letos vydat další desku. Desetihlavé těleso J.A.R. nabízí tvrdší zvuk, častěji experimentuje a podmaňuje si postupy mnoha žánrů, čehož důkazem jsou nejen okouzlující party rapující dvojice Klempíř-Viktořík, ale především podpora vynikající jazzové sekce pod vedením Roberta Balzara. Jejich pozici v tuzemské první lize upevňuje nezaměnitelný hlas Dana Bárty, který v Česku nemá konkurenci.