V listopadu přijede Lenny, držitelka šesti Andělů

05/11/2019

Po obřím úspěchu posledního turné a vyprodaném koncertě ve Foru Karlín vyráží jedna z nejzajímavějších domácích zpěvaček Lenny na komorně laděné turné Lovers Tour. 5. listopadu potěší své příznivce v brněnském klubu Fléda, kde kromě známých hitů z alba Hearts zazní i písně z připravované desky, jejíž podobu předznamenávají singly Enemy, Home a Lovers Do.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ: 390 Kč
► smsticket.cz
► Indies (Poštovská 2)
► Hostel Eleven (Dominikánská 11)
► goout.cz

U příležitosti vydání třetího singlu se Lenny rozhodla vyrazit na podzimní turné po České republice a načerpat novou energii z přímého kontaktu se svým publikem. "Loňský koncert ve Foru Karlín byl pro mě velký kariérní milník a splněný sen. Dostala jsem teď ale chuť pocítit přítomnost lidí zase úplně zblízka, hodně osobně, jako tomu bylo dříve. Žádné velké efekty, jen světla, mikrofon, piano, lidé a já," vzkazuje  Lenny do Brna.

Vedle příprav na blížící se turné se zpěvačka a skladatelka soustředí především na své nové studiové album. Tři vydané singly za poslední rok jeho budoucí podobu víc než naznačují. 

Opět bude stát na jejím sympaticky nakřáplém hlasu v přitažlivě vybalancovaném spojení kvalitního popu a indie rockového drivu. Bude však mnohem elektroničtější než předchozí deska. Na výslednou podobu všech tří novinek dohlížel kytarista Lenčiny doprovodné kapely Ondřej Fiedler, který také úspěšně produkoval její debut Hearts (2016). Důkazem toho, že se Lenny nebojí experimentovat a mísit žánry, je i předchozí zajímavá spolupráce s představitelem nejmladší hip hopové generace Paulie Garandem (Hladina, Re-Generace). 

V prvním singlu Enemy Lenny představuje svůj pohled na nemocný hudební průmysl, který provází rivalita, strach a ego, skladbou Home vzdává hold svému domovu, rodině a přátelům a optimisticky pojatý příběh o rozpadu milostného vztahu a následném pocitu osvobození Lovers Do se stal hitem letošního léta. Termín vydání alba zatím není znám, protože Lenny odmítá dopustit, aby se deadliny staly zabijákem její kreativity. Stále mě napadá něco nového. Dokud mám v sobě pocit, že bych ještě něco řekla, nezavelím, že jdeme do studia natočit desku. Až vycítím, že je ten správný čas, pak to přijde, vysvětluje s úsměvem.

Lenka Filipová ml. alias Lenny je dcerou folkové zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové. Ve čtyřech letech začala hrát na klavír, v jedenácti složila svou první píseň a v šestnácti začala hrát s kapelou a doprovázet matku na turné po Evropě, Austrálii, Americe a Kanadě. Vystudovala songwriting (skládání písní) na British and Irish Modern Music Institute v Londýně. V roce 2013 podepsala smlouvu s hudebním vydavatelstvím Universal Music a vydala své první EP All My Love. V roce 2013 získala titul Anděl za Objev roku, v roce 2016 vydala debutové album Hearts s největším hitem své dosavadní kariéry Hell.o (8,5 miliónů zhlédnutí na Youtube) a získala 5 Andělů (za album roku, skladbu roku, zpěvačku roku, videoklip roku a žánrového Anděla v kategorii Rock & Pop). Na jaře 2018 si ji jako support pro svůj koncert v pražské O2 areně vybrala britská soulová zpěvačka Emeli Sandé. V prosinci téhož roku vyprodala Forum Karlín.