Elektru ovládne The Hacker, legenda temných devadesátkových beatů

15/03/2019

Elektra na jaře přivítá taneční ikonu The Hacker. Francouzský otec žánru electroclash a hudební vizionář přiveze na Flédu 15. března aktuální album Le Théâtre Des Opérations. Producent, který inspiroval celou generaci následovníků, se na něm vrací k vlastním hudebním počátkům. Za tři dekády se postupně vypracoval do pozice garanta originální taneční tvorby s kořeny v technu, new wave či EBM. Pravidelný účinkující legendárního berlínského klubu Berghain si neustále drží vysoký standart svých DJ setů. Do ČR se vrací po několikaleté odmlce.

Přidejte se k události na facebooku.


PŘEDPRODEJ/PRESALE: Cena / price: 350 Kč (+ poplatky sítě / + fees)
► GOOUT.cz
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz

Michel Amato alias The Hacker si od konce 80. let buduje pozici stálice „špinavé“ elektronické scény. Autor řady hitů jako Frank Sinatra, Leather Forever, 1000 Dreams nebo Pure Energy začínal s tvrdšími odnožemi techna, EBM a electroclashe. K těm se vrací na současném albu Le Théâtre Des Opérations v aktualizovaných klubových formách. „Držím se svého stylu, nikdy se nepokouším dělat něco jen proto, že je to trendy. To taky znamená, že někdy jsem "cool", a někdy ne. Dělám prostě to, co se mi líbí," přibližuje Amato pro Ransom Note. Pozitivně přijatá deska vydaná na Dark Entries dokládá Hackerovu neutuchající touhu po vývoji. Zároveň jde o nejlepší argument, proč mezi jeho obdivovatele patří hvězdy jako Helena Hauff, Erol Alkan nebo Veronica Vasicka.

Amato vyrůstal na kapelách nové vlny jako Kraftwerk, Depeche Mode nebo New Order. Zajímal se však i o živelnou domácí a zámořskou rave komunitu. Na přelomu milénia potkal svou zásadní hudební partnerku v osobě zpěvačky a producentky Miss Kittin. Spolu začali tvořit originální taneční materiál, který upoutal mimo jiné legendárního DJ Hella. Ten dvojici podepsal pod uznávaný label International Deejay Gigolo. Kromě něj Hackerova tvorba vycházela na téměř dvou desítkách dalších vydavatelství včetně Different, Infiné, Return to Disorder, Minimal Wave nebo jeho vlastním Zone.

Rodák z Grenoblu vydal jako The Hacker celkem čtveřici řadových alb. Prvotina Mélodies En Sous-Sol vyšla koncem 90. let, následovala průlomová deska Reves Mecaniques (2004), poté Love/Kraft (2014) a nakonec zatím poslední Le Théâtre Des Opérations. Společně s Miss Kittin vydal také další dvě veleúspěšné nahrávky First Album (2001) a Two (2009). Kromě toho Amatovi vyšlo několik desítek singlů, remixů, mixtapů a EP. Spolupracoval s interprety jako Gesaffelstein, DJ Hell nebo Dave Gahan z Depeche Mode. The Hacker je ceněn pro svá strhující živá vystoupení, která předváděl také na festivalech Melt, Dekmantel, Nuits Sonores, Tauron Nowa Muzyka nebo Off Sonar. V Česku vystoupil naposledy v roce 2013 na festivalu Open Air v roce 2013.

Elektra:
Jedna z nejdéle pořádaných klubových nocí v ČR. Její dramaturgie je zaměřena na aktuální odnože stylů techno, house & minimal. Pravidelně představuje výrazné světové osobnosti, pionýry elektronické hudby i začínající talenty, kteří v ČR mnohdy vystupují poprvé. Významná platforma pro domácí DJs a producenty, kterým dává příležitost vystoupit po boku velkých jmen. Do třinácté sezóny Elektra vstupuje s novým vizuálním stylem, který vychází z odkazu předchozích úspěšných let.

www.facebook.com/DJTheHacker
soundcloud.com/the-hacker
www.residentadvisor.net/dj/thehacker