Seafret ponoří Flédu do podzimní melancholie

18/10/2018

Podmanivé indie-folkové duo Seafret se vrací do Česka s čerstvým materiálem. Britové Jack Sedman a Harry Draper přivezou 18. října na Flédu nové výsledky své písničkářské tvorby pro 21. století. Autoři oceňovaného alba Tell Me It´s Real obohacují své písně citlivými elektronickými aranžemi. Po miliónech posluchačů na streamovacích službách si je teď budou moct živě poslechnout i fanoušci v Brně.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ spuštěn od 12.7. 10:00 : 300 Kč (+ poplatky sítě)
► INDIES, Poštovská 2
► GOOUT.cz
► SMSTICKET.cz



Jack Sedman a Harry Draper dostali do vínku talent od hudebního pána boha. Charismatická dvojice usazená v Londýně má kromě poctivého muzikantského umu ještě něco navíc. Nejlépe to dokládají desítky milionů poslechů jejich skladeb na Spotify či Youtube. Hudba Seafret stojí na odkazu klasického folkového písničkářství a silném Sedmanově hlase. Její atmosféričnost obohacují propracované elektronické elementy. Po veleúspěšném debutovém albu Tell Me It’s Real kapela začala zveřejňovat střípky nového materiálu, s nímž se teď chystá i do Brna.

 

Debutové album Seafret se nerodilo lehce. Tell Me It’s Real je kolekcí skladeb, které vznikaly v horizontu několika let. Na rozdíl od začátků, kdy duo trvalo na čistě akustickém provedení písní, je nahrávka zvukově mnohem bohatší. „Od chvíle, kdy jsme začali experimentovat s různými zvuky, jsme propadli závislosti na hledání nových a nových,“ vysvětlil Sedman proměnu zvuku pro britský Songwriting Magazine. „Víme, že ty songy fungují i čistě akusticky, protože jsme je tak skládali. Pokud bychom je někdy měli zahrát třeba jen na ulici, stačí vytáhnout kytaru a hrát,“ dodal. Nový singl Blank You Out spolu s teaserem na další dosud bezejmennou skladbu naznačují, že Seafret plánují na další nahrávce přetavit nabyté sebevědomí v ostřejší kytarové aranže.

 

Název Seafret je slovní hříčkou odvozenou od kytarového hmatníku (freatboard). Odkazuje k přímořskému (seacoast) městu Bridlington, odkud oba členové dua pocházejí. Právě zde se Jack Sedman (zpěv) a Harry Benjamin (kytara) poprvé potkali na písničkářském open-micu v roce 2011. Po pár letech čistě akustické produkce začalo duo lákat hledání vlastního specifického rukopisu. Tuto cestu dokumentují vydaná EP Give Me Something (2014) a Oceans (2015). Nejjasnějším otiskem je pak debutové album Tell Me It’s Real (2016). Seafret se s ním dostali do žebříčku TOP 60 alb v Británii. Zároveň díky němu vyrazili na první evropskou tour, během níž se loni poprvé podívali i do pražského Café V Lese. Krátkými ukázkami teď kapela na 13. července oznámila zveřejnění nové tvorby. Ta je předzvěstí rodícího se druhého alba.