Kanadské noise-kytarové duo Death From Above poprvé v ČR

20/08/2018

Přízrak noise-kytarové scény Death From Above představí na Flédě své úspěšné album Outrage! Is Now, za které sklízí chválu renomovaných hudebních médií jako Pitchfork či Independent.

Přidejte se k události na facebooku.

SUPPORT: Baro Chandel

PŘEDPRODEJ: 380 Kč (+ poplatky sítě) 
► GOOUT.cz
► INDIES, Poštovská 2
► HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11

Noise-kytarový projekt z Toronta předvede v Brně show, která si získala fanoušky festivalu Glastonbury, Coachella nebo Lollapalooza. Sebastien Grainger (bicí a zpěv) a Jesse F. Keeler (basa) jsou důkazem, že méně je někdy nejvíc. Svou energií a citem pro roztančeně chytlavé melodie strčí ve dvou do kapsy mnohem větší kapely.

Deska Outrage! Is Now, která byla překvapením a ohlášena jen pár týdnů před vydáním, glosuje současné společensko-politické dění na západě. Zpívající bubeník Sebastien Grainger se pro britský Independent vyjádřil, že si na albu chtěli udržet mladistvou energii a zároveň reflektovat, že jako kapela dospěli. ,,Současný mainstream je rozhořčený”, vysvětlil hlavní téma kriticky vyznívající nahrávky. ,,Není to jen otázka okrajové části společnosti, je to mnohem obecnější. Existuje spousta opravdu podstatných důvodů, proč byste měli být podráždění, pak jsou tu ale i ty hloupé, které bohužel často převažují.”

Death From Above se těší oblibě fanoušků i hudební kritiky. Průlom pro ně znamenalo druhé album The Physical World (2014), které se na kanadském žebříčku dostalo do TOP 3. Kapelu tehdy katapultovalo do hledáčku věhlasných médií jako Pitchfork, NME, Rolling Stone, Stereogum nebo The Guardian. U většiny médií boduje také aktuální album Outrage! Is Now. „Death From Above se (s novou deskou) stávají jedněmi z mála umělců, který dokáží vydělávat na své zralosti bez toho, aby zradili ducha svého mládí”, zhodnotil Pitchfork.