Francouzská taneční ikona Vitalic s novým albem

09/11/2018

Zásadní osobnost francouzské elektronické scény Vitalic se vrací do Česka. Producent a multiinstrumentalista, který proslul osobitou fúzí techna, disca a synth-popu, představí v rámci Olympia tour aktuální retro-futuristické album Voyager.

Přidejte se k události na facebooku. 

1. vlna 380 Kč (+ poplatky sítě) ► GOOUT.cz  VYPRODÁNO

2. vlna 440 Kč (+ poplatky sítě) ► GOOUT.cz 
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz 

Vitalic se řadí mezi legendy francouzské elektronické scény. Osobitý umělec původem z Dijonu formoval na přelomu milénia její charakter spolu s interprety jako Daft Punk, Justice nebo Black Strobe. Na podzim vyráží na turné Olympia k desce Voyager, s níž se do Česka vrací po 2leté pauze. Brněnský koncert bude přehledem toho nejlepšího z tvorby umělce, který za dvě desetiletí fenomenální kariéry vystupoval po celém světě a na největších elektronických akcích jako Tomorrowland či Awakenings.

 

Album Voyager (2017) vychází po autorově pětileté tvůrčí odmlce. Nahrávka je koncepčním albem, které vypráví příběh kosmického putování. Vitalic se s ní pokouší vrátit duši do světa současné taneční muziky. ,,Je to reakce na aktuální přebytek EDM, z části ale také na mou předchozí tvorbu," vysvětlil pro server DJ Times a dodal: ,,Neustále se zaměřujeme na energii a sílu. Možná ale zapomínáme na hloubku sdělení za tím, na vyprávění příběhů." Věhlasná média jako Pitchfork nebo Clash oceňují zejména energii nových skladeb, zároveň poukazují na Vitalicův přetrvávající cit pro hit.

 

Vitalic (a.k.a. Pascal Arbez-Nicolas) je významný producent a umělec s nezaměnitelným hudebním rukopisem. Jeho hudba spojuje různé elektronické taneční styly zejména techno, disco, synth-pop a new wave. Vitalic začínal s hudbou v prostředí francouzského tanečního undergroundu koncem 90. let. Své první EP Poney vydal v roce 2001 u legendárního německého DJ Hella na labelu International DeeJay Gigolo Records. Debutové dlouhohrající album OK Cowboy (2005) se dodnes řadí k výstavním příkladům přirozené symbiózy temných techno a electro tracků s popově chytlavými bangery. Vitalic postupně vydal pět dlouhohrajících alb, více než dvě desítky singlů a v neposlední řadě také nespočet známých remixů interpretů jako Moby, Björk, Röyksopp nebo Jean Michel Jarre.