Echoes uvádí: návrat Siriusmo & support HRTL

20/04/2018

Producent, blázen do starých analogových kláves, graffiti umělec a ilustrátor Siriusmo aka Moritz Friedrich se na vrcholu kariéry zavřel do elektronické jeskyně a vzdal se veřejného vystupování (kromě hraní na dětských oslavách). Nyní po 4 letech přichází s novým albem Comic.

Festival elektronické hudby ECHOES pravidelně pořádá klub Fléda. Jeho cílem je představovat nejaktuálnější zahraniční projekty ale také nadějné talenty české elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

Přidejte se k události na facebooku.

Support: HRTL

PŘEDPRODEJ: 350 Kč (+ poplatky sítě)
GOOUT.cz:
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2

Hlavní hvězdou dubnového dějství festivalu Echoes na Flédě bude svérázný elektronický tvůrce a producent Siriusmo. Německý multižánrový hudebník vystoupí v Brně 20. dubna po téměř tříleté koncertní odmlce. Na své jediné české zastávce během turné k nově vydané desce Cosmic představí skladby kombinující synth-popový zvuk analogových kláves s tepající techno a disko rytmikou. Siriusmovu show dokreslí vizuály slovutného grafického studia Pfadfinderei,  kteří prosluli projekcemi pro Moderat, Modeselektor a Boys Noize.

 

Comic dokazuje, že Siriusmo neztratil nic ze své potrhlosti - pohrává si s diskem, technem, funky i hip hopem a výsledkem je elektronický experiment rozverných kompozic. Jak říká Siriusmo - zkrátka ideální hudba ke sbírání hub.
V roce 2015 se spojil s Modeselektor v projektu Siriusmodeselektor, s nímž projeli napříč celou Evropou, od Glastonbury pro Sónar.

http://siriusmo.de/
https://soundcloud.com/siriusmo
https://www.instagram.com/siriusmo/

 

Siriusmo (DE)

Siriusmo vydává pod věhlasným berlínským nakladatelstvím Monkeytown. Každopádně jak sám o své tvorbě říká: ,,Na každé desce je jedna písnička, která se mi líbí pořád, zbytek je odpad.“ Koncept, název i obal alba Comic je úzce spojen s výtvarnými aktivitami Siriusma – je barevné, veselé a ulítlé. Zachovává si však na něm svůj styl, v němž inovátorsky mixuje elektronickou hudbu napříč žánry.

Desce Comic předcházela úspěšná nahrávka Enthusiast z roku 2013. Siriusmo rovněž vytvořil slavné remixy Moderat, Scissor Sisters nebo Digitalism, spolupracoval s Jeanem-Michelem Jarrem, podílel se na posledním albu Mr. Oiza a v minulosti působil v Sonar Kollektivu.

 

Releases:
2000 / Ne Me Quitte Pas / Mad Benton Records
2002 / ...Is Wunderbar! / Bungalow
2003 / Sirius / Sonar Kollektiv
2004 / Immer Wieder / Grand Petrol Recordings
2005 / W.O.W. / Grand Petrol Recordings
2006 / Ick Hab Wat Bessret Vor / Bungalow
2006 / MiniRock / Grand Petrol Recordings
2007 / Allthegirls / Exploited
2008 / Diskoding Mini Album / Boysnoize Records
2009 / Gummiband / Grand Petrol Recordings
2009 / The Uninvited Guest / Monkeytown Records
2010 / The Plasterer Of Love / Monkeytown Records
2011 / Feromonikon - Signal / Monkeytown Records
2011 / Mosaik / Monkeytown Records
2011 / Sirimande - Feed By Meatmachine / Monkeytown Records
2011 / Pearls & Embarrassment 2000-2010 / Monkeytown Records
2012 / Doctor Beak's Rantanplant / Monkeytown Records
2013 / Enthusiast / Monkeytown Records
2014 / Siriusmo & Anstam - jaja - muckefuck / Monkeytown Records
2017 / Where Was I? / Monkeytown Records
2017 / Comic / Monkeytown Records

 

 

HRTL
Leoš Hort alias HRTL je špičkový performer na modulární syntezátor a zakladatel brněnského kazetového vydavatelství Bükko Tapes, které vydává hudbu východoevropských bedroom producentů. Zároveň je stájovým jezdcem Bastl Instruments, kteří vyrábí hand-made open-source hudební hardware.

 

Hudba HRTL si prošla cestou od klasických nástrojů k modulárnímu syntezátoru, kde se z post-witch-housu vyvinula směrem k repetitivním rytmům s bohatými melodickými i zvukovými prvky, proměnlivou atmosférou a hravými strukturami. Ať už ušpiněný house s osmdesátkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL nikdy nehraje dvakrát to samé. Stejně jako jeho živá vystoupení jsou totiž jeho nahrávky improvizované a 100% hardware.

V roce 2014 absolvoval turné v Turecku s Tom Holič a vydal debutovou kazetu Hydroxid, na kterou o rok později navázal s albem Dataloss. Za tu také v roce 2015 slavnostně převzal cenu Anděl v kategorii elektronická hudba. Protože HRTL klade důraz především na živé performance, začal se vedle studiových nahrávek orientovat také na livestreaming.

 

HRTL zhusta koncertuje jak u nás, tak v zahraničí. Vystoupil na největším klubovém festivalu na světě Amsterdam Dance Event, na klenotu multimediáních festivalů Ars Electronica, nebo na DAVE festivalu v Drážďanech. Dále vystupoval po Evropských městech jako Londýn, Berlín, Vídeň nebo Bukurešť. U nás zazářil i na významných festivalech Pohoda a Colours of Ostrava. Pravidelně láká zájem médií, od rádiových stanic a blogů až po tištěné rozhovory ve Fullmoon nebo Respekt. V lokální scéně se také aktivně angažuje pravidelnými workshopy, kde učí o modulární syntéze a jak se používají syntezátory v hudbě.