Další Echoes s divousem The Toxic Avenger

16/03/2018

Headlinerem březnových Echoes je oblíbenec francouzské kulturní scény The Toxic Avenger. Po účasti na Colours of Ostrava vystoupí poprvé v českém klubovém prostředí. Na tour 10 Years představí průřez svou nekonvenční tvorbou, která propojuje anglický pop, americký rock a francouzské elektro.

Festival elektronické hudby ECHOES pravidelně pořádá klub Fléda. Jeho cílem je představovat nejaktuálnější zahraniční projekty ale také nadějné talenty české elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ: 300 Kč (+ poplatky sítě)
► GOOUT.cz
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz

 

Francouzský Dj a producent EDM Simon Delacroix bývá označován za Sex Pistols v elektronickém vydání, Iggyho Popa 21. století, Alana Vegu současnosti. Z jeho tvorby čiší něco temného, zároveň však nutí lidi k tanci. Jeho agresivní, ale melodické elektro má blízko k hip hopu. Svou hudební kariéru odstartoval na internetu dnes již klasickou skladbou Superheroes. Tam ho objevilo americké vydavatelství IHEARTCOMIX a do 14 dní s ním podepsalo smlouvu. Proslavil se albem Angst (2011), které patří ke klasice světové elektronické hudby.

 


Inspirují ho filmy všeho druhu. Za svůj umělecký pseudonym vděčí kultovnímu béčkovému horroru Lloyda Kauffmana The Toxic Avenger (1984). Podílel se na platinovou deskou oceněném soundtracku k francouzskému snímku Comment C’est Loin. V současné době skládá hudbu k celovečernímu animovanému filmu MUTAFUKAZ, který do evropských, japonských a amerických kin vstoupí na jaře 2018.


Toxikova tvorba od začátku vychází ze skvělé znalosti světové populární hudby 20. století, za kterou vděčí svému otci (fotografovi), jenž mu z cest posílal a vozil desky. V klipu N’Importe Comment (více než 3 miliony zhlédnutí na YouTube), na němž spolupracoval s francouzským nezávislým rapperem Orelsanem, domyslel a do skutečnosti převedl facebookovou realitu. Je držitelem prestižní ceny Ping Award 2016 za hudbu k videohře Furi. Hudební televize M6 o něm natočila dokument SuperHero 2.0 (2011). V listopadu 2017 dokončil epickou hudební trilogii Globe.