Kapela Jelen vystoupí pod širým nebem na Špilberku

08/06/2017

Nově oznamujeme speciální open-air koncert kapely Jelen a hostů na místě s neopakovatelnou atmosférou. Po koncertě fotografování s kapelou a autogramiáda.

Přidejte se k události na facebooku.

Speciální hosté:
David Stypka & Bandjeez
Kateřina Marie Tichá

PŘEDPRODEJ: 360 Kč (+ poplatky sítě)/ Na místě: 450 Kč
Speciální VIP vstupenky - sektor pod podiem + vlastní bar: 890 Kč (včetně poplatků sítě)

► Café Eleven, Dominikánská 11 (otevřeno 8-22h)
► Indies, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz

 

8. června vystoupí na hlavním nádvoří hradu Špilberk pod širým nebem populární skupina Jelen.  Diváci si v netradičním prostředí vychutnají skladby z poslední desky Vlčí srdce a v premiéře si poslechnou píseň Návrat domů, kterou Jelen vzdá hold všem otcům k jejich nadcházejícímu svátku. Koncert oživí tradiční hosté Kateřina Marie Tichá a David Stypka & Bandjeez. Návštěvníky čeká fotografování s kapelou a autogramiáda.

 

Po loňském nezapomenutelném vítání léta s MIG 21 přicházíme s další akcí v oblíbeném místě vycházek Brňanů. Naše velké produkce na Špilberku se vymykají obvyklé dramaturgii klubu. Na rozdíl od úžeji zaměřených dramaturgických řad mapujících současnou světovou elektroniku, hip-hopovou nebo alternativní hudební scénu, je vítání léta věnované všem Brňanům bez rozdílu věku. Letos hrad obsadí fanoušci skupiny Jelen, která má za sebou úspěšné turné k novému albu a těší se ze dvou nominací na hudební ceny Anděl v kategoriích Album roku a Skupina roku. „Živé hraní je pro nás největší radostí. Je pro nás čest být součástí hudebních festivalů a užít si neopakovatelnou atmosféru venkovních koncertů, na které se po zimě vždy těšíme. Odměnou jsou pak pro nás naše samostatné koncerty. Doufáme, že by z koncertů Pod širým nebem mohla vzniknout milá tradice, kdy společně s našimi přáteli oslavíme začátek léta,“ dodává Jindra Polák, frontman kapely Jelen.

Jelen zahraje skladby z posledního alba i starší oblíbené hity, ale v premiéře na Špilberku zazní i píseň Návrat domů, která vznikla na turné a je věnovaná všem otcům. „Většinu dní v roce trávíme na cestách a koncertech. Hraní milujeme, ale domů se vracíme. V kapele jsme tři tátové a všichni se shodneme, že čas s rodinou nejde ničím nahradit. Píseň Návrat domů vznikla v dodávce a je pro všechny táty a jejich potomky,“ vzkazuje Jindra Polák. Píseň je protiváhou jiné osobně laděné skladby Klidná jako voda, kterou Polák napsal původně pro svou dceru, ale nakonec ji věnoval všem ženám, jejich kráse a křehkosti, jež jde ruku v ruce s vnitřní silou a výdrží.

Album Vlčí srdce přirozeně navazuje na platinový debut Světlo ve tmě (2014), k jehož energičnosti přibylo téma hledání životní harmonie. Na jeho tvorbě se podíleli všichni členové kapely. Po textové stránce se věnuje koncům a novým začátkům. Hudebně vychází z folkových kořenů doplněných o prvky příbuzných žánrů. Výsledkem je přitažlivá mezigenerační kombinace popu, country, bluesové a bluegrassové hudby doplněná pověstnou koncertní energií, s níž kapela v posledních třech letech dobývá česká pódia. Z role nováčků se rychle etablovala mezi stálice tuzemské hudební scény a napevno zabydlela v line-upech předních domácích festivalů.

 

Skupinu Jelen pod širým nebem podpoří písničkářka Kateřina Marie Tichá a jako zvláštní hosté vystoupí David Stypka & Bandjeez. Letos v dubnu vydali druhé dlouhohrající album neboj. (2017), výhradní autorské dílo Davida Stypky, který byl letos nominován na hudební cenu Anděl v kategorii Objev roku. Nahrávka je svéráznou anatomií strachu, který podle jeho slov nebezpečně ohýbá realitu, je využíván jako manipulační prostředek a hybná síla zla. Stypkova poetika, jinakost a autentičnost je na české scéně výjimečná.