BATCH - největší klubový festival v Brně proběhne 6. a 7. října

Druhý ročník největší klubové akce v Brně se bude konat od 6. do 7. října 2023. Více než padesát interpretů vystoupí v průběhu dvou dní ve třinácti hudebních klubech. Na Flédě se objeví Moimir Papalescu & The Nihilists, Louisahhh & Maelstrom a další.

V rámci showcase festivalu BATCH a konference opět vystoupí více než pět desítek českých a zahraničních umělců. Zapojí se téměř všechny brněnské hudební kluby – Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet MÚZ, Kafara, Melodka, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Stará Pekárna a Vegalité. Díky programové pestrosti jednotlivých klubů budou moci návštěvníci objevovat pro ně neznámé klubové prostory, ale také hudební žánry od folku, jazzu, post-rocku až po elektroniku, punk, pop nebo black-metal. To vše za jednotné vstupné, které bude platit do všech klubů, což návštěvníkům umožní libovolné přecházení mezi kluby. Bude možnost zvolit vstupné pouze na jeden den nebo zvýhodněné dvoudenní vstupné.

Line-up:

  • Fléda: Moimir Paplescu & The Nihilists, Maelstrom & Louisahhh (DE)
  • Kabinet MÚZ: Grails (USA)
  • Melodka: Severals, KODDN
  • Metro: Lenny, November 2nd
  • Vegalité: Rutka Laskier, Milanku (CAN)

a další…

Akci organizuje v současnosti jediná tuzemská klubová asociace BACH – Brněnská asociace clubové hudby. Asociace vznikla roku 2019 a za dobu své existence byla velmi aktivní při jednání na krajské i celostátní úrovni i přítomna vyjednávání o provozu kulturní sféry během pandemie.

Mezi hlavní cíle asociace patří společná prezentace kulturních akcí v Brně pro širokou veřejnost nejen z Brna a okolí, ale také z celé České republiky a zahraniční. S klubovým festivalem Batch bude propojen třetí ročník hudební konference ReConnect organizované českou hudební proexportní kanceláří SoundCzech, platformou Music Managers Forum Czech Republic a BACH

Konference ReConnect přitáhne hudební branži do Brna! V termínu 5. až 7. října se sem sjede rozmanitá plejáda hudebních profesionálů, aby zde diskutovali o klíčových tématech a problémech, které jim komplikují každodenní činnost, vyměnili si zkušenosti, posbírali nové kontakty, dozvěděli se novinky z aktuálního dění v oboru a vzájemně se inspirovali. Přes den budou na programu panely, workshopy, debaty, networking… a večer pak koncerty po celém městě v rámci klubového festivalu BATCH.