Jedna z nejsilnějších sezón na Flédě pokračuje. Vystoupí PSH, Pete & Bas nebo Ventolin.

Nabitou podzimní sezónu na Flédě zahájí Vitalic. Svou premiéru odehraje formace BGKO nebo hip-hopové duo Pete & Bas. Jazzová ikona Erik Truffaz, stejně jako experimentátoři Xiu Xiu se na Flédu vrací po mnoha letech.

Novou sezónu na Flédě odstartuje ikona francouzské elektronické scény, producent Vitalic, kompletní dvojalbum DISSIDÆNCE a Disco boy OST přehraje 8. září. Uskupení hudebníků z různých koutů světa Barcelona Gipsy balKan Orchestra představí 9. září ve své premiéře to nejlepší z žánru world music. Poprvé na Flédu zavítají také doom metaloví Conan (UK). Kapela z Liverpoolu známá intenzivním zvukem a temnými riffy vystoupí 11. října. Duo londýnských důchodců Pete & Bas (UK) láme na sociálních sítích rekordy a s hity jako Mr Worldwide nebo Gangster Sh** se na Flédě objeví 30. listopadu.

Mnoho umělců na Flédě uvede svá nová alba. Z Kalifornie dorazí 24. září experimentální trio Xiu Xiu s novou nahrávkou Ignore Grief. Trio DOPE D.O.D. společně se Sodomou Gomorou rozpoutá hip-hopovou smršť 28. září. Ze světa jazzu se 2. října představí jazzový velikán Erik Truffaz a 22. listopadu norští experimentátoři Jaga Jazzist. Punk-rockové ikony Public Image Ltd. navštíví Flédu s novým albem End of World 17. října, stejně tak elektronický projekt IAMX Chrise Cornera, australský looper Dub FX nebo britští Seafret.

Již třetí edice techno festivalu MAUSHAUS proběhne 13. a 14. října a nabídne silný mezinárodní line-up. Mezi oznámenými interprety jsou producenti Ancient Methods, Dasha Rush, Stanislav Tolkachev, UVB a C4AT. Na programu bude také již tradiční koncept DARKROOM. Průkopník německého techna DJ Hell chystá na Halloween technoparty a v rámci festivalu BATCH vystoupí duo Maelstrom & Louisahhh (FR).

Stejně pestrý je i výběr z domácí hudební scény. Pro fanoušky rapu chystáme třeba koncert Stein27, sestavy Ty Nikdy Label a kapely Hipnautica, později pak vystoupí Ca$hanova Bulhar a Paulie Garand. V říjnu na Flédu zavítají oblíbení Bert & Friends a v rámci festivalu BATCH proběhne velkolepý comeback kapely Moimir Papalescu & The Nihilists. Nebudou chybět ani tradiční koncerty stálic J.A.R. a MIG 21 - obě kapely odehrají dvoják. Vystoupí také mladý talent Sofian Medjmedj, synťákový král Ventolin a kapela Zrní, která pokřtí své nové album Široko daleko. Do konce roku nás dále čekají písničkáři Aneta Langerová a Xindl X, elektronická bouře Skyline a svérázné Rybičky 48.

Vstupenky -> https://linktr.ee/fleda2023