Divoká Gaia Mesiah pokřtí na Flédě novou desku

Divoká rocková parta Gaia Mesiah patří k nejvýraznějším rockovým kapelám na domácí scéně. Nyní vyráží na rozsáhlé jarní klubové turné k nové desce VLN♾️BYTÍ, která vychází 10. března. V pořadí sedmé album na Flédě pokřtíme 27. dubna.

PŘEDPRODEJ: 350 Kč (plus poplatky sítě)
► GoOut.cz: https://www.fleda.cz/event/1468/
► Smsticket.cz: https://www.smsticket.cz/.../33146-gaia-mesiah-nove-album...

Nespoutaná a ze tří čtvrtin ženská kapela Gaia Mesiah patří ke stálicím na české hudební scéně. Marka Rybin, Santa Morella, Míša a Josh Stewart dokáží na koncertech vytvořit nezapomenutelnou show. Kapela běžně sklízí úspěchy na klubových prknech, ale také podiích velkých rockových festivalů.

Nyní Gaia vydává nové album s názvem “Vlnobytí”, které je naplánováno na 10. března. V den vydání desky započne rozsáhlé turné, které navštíví dvě desítky měst. Oficiální křest pak proběhne v pražské Roxy a 27. dubna na brněnské Flédě. Rodině, přátelům a nejvěrnějším fanouškům kapela novinku představila během exkluzivní listening party, která proběhla v pražské Cargo Gallery.

Nová deska obsahuje dvanáct písní s prvky heavy rocku, metalu, ale také country, folku nebo popuS kapelou jsme se dostali na úroveň vzájemného napojení, jaké jsme ještě nezažili, můžete tomu říkat vyšší vyspělost. Kapela stylově zůstává tam, kde nás lidé nejlépe znají, ale zároveň ve svém hudebním prostoru zkoumáme různé emoce a nuance,” zmiňuje o novém albu Josh. Mastering si na starost vzal držitel Grammy, australský producent William „King Willy“ Bowden.

Příběh kapely se začal psát v roce 2001, kdy se potkaly zakládající členky Santa Morella a Míša M. Ty později doplnila Marka Rybin a australan Josh Stewart. Jejich samonákladová prvotina “Gaia Mesiah” vyšla v roce 2003, první studiová nahrávka “Ocean” vznikla o dva roky později pod vydavatelstvím Universal Music. V roce 2008 kapelu opustila Marka a Gaia po několika velmi úspěšných letech oznámila přerušení činnosti. Po dlouhé jedenáctileté pauze vyšla deska “Excellent Mistake” (2019). Už předtím ale velkolepý návrat kapely v původním obsazení předznamenaly dvě comebackové turné v roce 2016 a 2017. Některé starší skladby se dočkaly nového kabátu na albu “Refresh in Golden Hive” (2020). Marka dlouhou dobu zpívala zároveň také v kapele Skyline, kterou však v roce 2022 opustila, aby se mohla naplno věnovat znovuobnovené Gaia Mesiah.