Březen na Flédě přinese výrazná zahraniční jména

Fléda v březnu přivítá energické rockové trio The Subways (UK) a psychedelickou formaci Hot Garbage (CAN). Zahraniční sestavu doplní hiphopové uskupení Delinquent Habits (USA). Z léty prověřených klasik nebudou chybět oblíbenci z Valmezu Mňága a Žďorp nebo dvoják legendární punk-rockové party Horkýže Slíže.

Po zrušeném koncertu k 15. narozeninám desky Young For Eternity v roce 2020 se s novým albem a energií na Flédu vrátí rocková kapela The Subways (UK). Novinka “Uncertain Joys” (2022) značí hudební posun k experimentování se syntezátory. Jedná se zároveň také o první nahrávku, na které se ve studiu podílela nová bubenice Camille Phillips. Očekávaný koncert proběhne 25. března. Zahraniční linku dále doplní kapela Hot Garbage (CAN), která ve své tvorbě spojuje rock s psychedelií sedmdesátých let. Čtveřice z Toronta odehraje svou brněnskou premiéru 9. března v doprovodu domácích Science Killer.

Jedna z nejpopulárnějších punk-rockových kapel Horkýže Slíže v březnu na Flédě odehraje dvoják. O jejich koncerty bývá tradičně velký zájem a na Flédě tomu není jinak - oba dva večery 1. a 2. března jsou již beznadějně vyprodané. Další rockovou klasikou budou 23. března rodáci z Valmezu Mňága a Žďorp. Po vyprodadém koncertu v pražské Roxy nevynechá popový zpěvák Sofian Medjmedj ani Brno. Mladý talent zamíří na Flédu 16. března, kdy vystoupí s živou kapelou a dalšími hosty.

Březen dále nabídne sérii rapových koncertů. Latinsko-americká hiphopová skupina Delinquent Habits (USA) vystoupí na Flédě 20. března za podpory legendárních Prago Union. V minulém roce vydali Rest a Dj Wich společné album “Tlak” a nyní se vydávají na společné turné, jehož brněnská zastávka proběhne 11. března. Svou novou desku “O tatínkovi, který usnul” přijede 24. března pokřtít rapper MC Gey.

Headlinerem březnové edice ECHOES, která proběhne 3. března, bude elektronický producent a dj .Vril (DE). Ve stejný den je naplánováno také vydání nového alba, které budou fanoušci moct slyšet poprvé naživo právě na Flédě. Line-up doplní domácí Exhausted Modern, fleika a duo Hnát & Servicebot. Poslední březnový den proběhne tradiční párty Balkan Bashavel v čele s duem Malalata.

V první půlce roku nás dále čeká divoká Gaia Mesiah s novým albem Vlnobytí. Dubnovou edici festivalu ECHOES bude vévodit Legowelt (NL). V květnu se představí rockový kvartet MONO (JAP) a spolu s nimi elektropopový projekt GGGOLDDD (NL). Svou sólovou premiéru na Flédě v květnu chystá indie-popový zpěvák a producent Johnatan Bree (NZ). Silné zastoupení bude mít také domácí rapová scéna se jmény jako Yzomandias, Nik Tendo, Ektor nebo Michajlov. Na podzim pak proběhne odložený koncert Stein27. Na Flédu se vrátí zpěvák IAMX (UK) a na říjen je dále oznámena třetí edice techno festivalu MAUSHAUS.

Vstupenky: linktr.ee/fleda2023