Co přinese rok 2023 na Flédě?

Sezónu roku 2023 na Flédě odstartuje rapper Redzed a experimentální Shortparis (RU). Další měsíce se vystřídají nejznámější rockové kapely jako Horkýže Slíže, Mňága a Žďorp a Gaia Mesiah. Ze zahraničních hvězd vystoupí tajemný elektronický producent Vril (DE), hiphopová legenda Delinquent Habits (USA) nebo energičtí rockeři The Subways (UK).

Lednový program zahájí jeden z nejúspěšnějších českých hudebníků Redzed. Rodák z Moravy momentálně drží první příčku v kategorii nejposlouchanějších českých interpretů. Na Spotify má okolo 1,5 milionů posluchačů měsíčně a úspěchu se mu dostává také v zahraničí. Nyní vyráží s živou kapelou a mnoha hosty na evropské turné ke své nejnovější desce NOISE AT A FUNERAL, která vyšla na podzim roku 2022. Našlapaný brněnský křest proběhne na Flédě 20. ledna.

Prvním zahraničním koncertem tohoto roku bude 25. ledna avantgardní petrohradská kapela Shortparis (RU). Na svém posledním EP НОВОЕ НОВОЕ (2022) a Зов озера (2022) otevřeně vystupují proti současnému ruskému režimu. Jejich hudba je směsí experimentálního popu, post-punku a dark-wave a unikátnosti dodávají také jejich živá teatrální vystoupení.

Oblíbená párty Balkan Bashavel proběhne 27. ledna. Tradiční duo Malalata tentokrát doplní dechová kapela Lovesong Orchestra a rakouský dj Captain Molotov. Česká multižánrová kapela Poletíme? odehraje 15. a 16. února na Flédě dva koncerty. Autoři mnoha hitů po 15 letech existence chystají vydání best of alba, které se bude nahrávat v přítomnosti fanoušků právě na Flédě.

Headlinerem letošní edice festivalu ECHOES, který proběhne 3. března, bude německý producent a dj Vril. V březnu fanoušky dále čekají rockové klasiky v podobě dvojáku Horkýže Slíže, Mňága a Žďorp a v dubnu poté energických Gaia Mesiah. Premiéra na Flédě čeká v březnu mladého zpěváka Sofiana Medjmedj. Legendární latinsko-americké hip hopové uskupení Delinquent Habits (USA) vystoupí na Flédě 20. března se supportem českých Prago Union. Po osmi letech chystá velkolepý návrat na Flédu také úspěšná rocková kapela The Subways (UK). Britská trojice během koncertní pauzy nepřestala pracovat na nových skladbách a v minulém roce vydala EP Black Wax (2022). Nejen tyto novinky, ale také staré dobré klasiky zazní na Flédě 25. března.

Zastoupení má také česká rapová scéna. 18. února se představí Stein27, 1. dubna poté proběhne společná show rapperů Yzomandiase a Nik Tenda v doprovodu Nobody Listen. Na konci dubna nás poté čeká brněnský rapper Michajlov.

Vstupenky: https://linktr.ee/fleda2023