Představujeme prosincové koncerty a odtajňujeme zahraniční hvězdy na příští rok

02/12/2022

Poslední měsíc tohoto roku se blíží a na Flédě nebude chybět výběr z domácí hudební scény ale také zahraniční hvězdy. Prosinec zahájí ukrajinská DakhaBrakha a své si najdou hlavně fanoušci českého rapu na koncertech PTK, 58G nebo Paulie Garanda. Tradičně-vánoční koncert Monkey Business je vyprodaný, ale přidáváme další termín.

Folkový kvartet DakhaBrakha (UA) se vydává na podzimní turné, v rámci kterého vystoupí 1. prosince také v Brně. Svou premiéru na Flédě odehráli letos v únoru a díky své jedinečné show sklidili velký úspěch. Směs tradičního folkloru spolu s moderními žánry bývá nezapomenutelným hudebním, ale také vizuálním zážitkem.

Program dále nabídne představitele české rapové scény, kteří přivezou svá nová alba. Rapper PTK má za sebou již první část turné k nové desce Trappin Lonely a nyní se chystá na jeho druhou část. Brněnský koncert je naplánován na 3. prosince, kde jako support vystoupí také Eddie Fresco a další hosté. Jihlavská skupina 58G poprvé vyráží na oficiální turné. Jejich novinka s názvem City Park vyšla letos v říjnu a v prvních týdnech obsadila přední příčku nejposlouchanějších alb v České republice. Sestava ve složení TK27, Doktor a Humla se na Flédě představí 10. prosince. Pokřtít novou nahrávku přijede 16. prosince také Paulie Garand. Melancholické album s názvem Amonit uvede na Flédě v doprovodu živé kapely. Na nejnovější desce, která se věnuje velmi citlivým tématům, hostuje například Ben Cristovao či Sofian Medjmedj.

Posledními koncerty tohoto roku budou 20.21. prosince dvoják Monkey Business. Česká funková stálice ve složení Ruppert, Holý, Černochová se každoročně vrací, aby odehráli již tradiční předvánoční koncert. Koncert 21. prosince je sice již beznadějně vyprodaný, na 20. však stále ještě vstupenky jsou.

Oznámeno je také několik koncertů pro rok 2023. Vyčnívá zejména ruská alternativní kapela Shortparis 25. ledna, která letos v létě nadchla celý festival Pop Messe. Fanoušky českého rapu čeká 20. ledna Redzed, 18. února Stein27 a 1. dubna společný koncert Yzomandiase a Niktenda spolu s hostem Nobodylisten. Kapela Poletíme? chystá ve dvou večerech 15. a 16. února mimo klasický koncert také nahrávání Best of alba, což je sen každého fanouška kapely. Jarní edice elektronického festivalu ECHOES, jehož headlinerem bude německý producent VRIL, proběhne 3. března. Zpěvák Sofian Medjmedj odehraje na Flédě svou premiéru 16. března. 23. března se na Flédu vrátí jedna z nejznámějších českých kapel Mňága a Žďorp. Prozatím poslední oznámenou akcí je koncert energické čtveřice Gaia Mesiah, který proběhne 27. dubna.

Vstupenky zakoupíte zde: linktr.ee/fleda2022