Skyline s novou zpěvačkou na Flédě odstartují podzimní tour

09/11/2022

Jedna z nejznámějších českých elektronických kapel Skyline vystoupí 10. listopadu na Flédě. Necelý rok hraje nově v sestavě se zpěvačkou NVTVLIE, která nahradila dlouholetou členku Marku Rybin. Skupina nyní vyráží na podzimní turné, které bude mít celkem pět zastávek a zahájeno bude v Brně.

Nezkrotná elektronická taneční kapela vznikla v roce 1997 a za pětadvacet let existence vydala devět úspěšných alb. Současnou sestavu tvoří zpěvačka Natálie Míšová a MC Jacob, kytarista Majkii B, bubeník Radek B a DJ Hiffi. Na svých koncertech pravidelně předvádí našlapanou show, která snadno rozproudí všechny fanoušky.

Na začátku tohoto roku oznámila kapela odchod dlouholeté členky, zpěvačky Marky Rybin, která poslední roky vystupovala také v Gaia Mesiah. Se Skyline hrála bezmála čtrnáct let a vydali spolu celkem čtyři alba. Z časových důvodů se ale Marka rozhodla, že se bude naplno věnovat pouze jedné kapele. Je fakt, že Gaia se kapelou na rozdíl od nás živí a že se Maru dlouho snažila obě kapely skloubit, ale došlo to do bodu, když už to pro ni přestalo být zvládnutelné. Je to pro nás samozřejmě nepříjemná situace, ale to je život a něco končí, aby zase něco nového mohlo začít,” zmiňují Skyline na svém facebookovém profilu.

Ve Skyline Marku nahradila talentovaná zpěvačka Natálie Míšová. Ta v minulosti působila v opavské punkrockové kapele All These Memories, která vznikla okolo roku 2013. Od roku 2017 tvoří vlastní sólový projekt NVTVLIE. Na kontě má jedno EP s názvem Ice Cream (2020) a pár singlů, nejznámější z nich debutový Loophole (2017) Always (2021). NVTVLIE s kapelou odehrála už několik koncertů během jara a letní festivalové sezóny. Nová energie, kterou s sebou přinesla, kapele podle prvních ohlasů velmi svědčí a živé koncerty jsou stále stejně divoké, jako předtím. Společně již pracují na nové desce a v nejbližší době chystají vydat pár nových singlů. Do Skyline zapadla skvěle, a hlavně úplně přirozeně. Navíc ji vzali od začátku výborně i naši fanoušci. Vlastně jsme nezaznamenali v podstatě žádný negativní reakce, přestože podobný výměny většinou neprobíhají z pohledu fanoušků zrovna lehce. Nyní cítíme, že je vše na svém místě, s Natálií si rozumíme i v tvorbě nových skladeb a už se nemůžeme dočkat, až s tím půjdeme ven,” zmiňuje pro Musicserver.cz Radek Bureš.

Svou koncertní premiéru zažili Skyline jako předskokani Tata Bojs v roce 1998. O tři roky později vydali debutové album Riders in The Store (2001). Na cenách Dance Awards získali v roce 2004 cenu Kapela roku, kterou další dva roky znovu obhájili. Mají za sebou četná turné po Evropě, koncerty v USA a mimo festivaly jako Pohoda, Sziget či prestižní Creamfields také účast na showcasovém festivalu Eurosonic v roce 2006. Mezi jejich nejúspěšnější alba patří Fairytapes (2013) a Jungle (2016). Nejnovější album Electricity (2020) získalo v cenách Žebřík třetí místo v kategorii Album roku.

PŘEDPRODEJ: 300 Kč (bez dalších poplatků)

► Smsticket.cz: https://www.smsticket.cz/nakup/krok-1-vyber/30911-skyline  

► GoOut.cz: https://goout.net/en/tickets/skyline/gtjo/

Facebook událost: SKYLINE Fléda