Nekonečná tour kapely PSH míří 8. října na Flédu a do Scaly

15/09/2022

PSH ve složení Vladimir 518, Orion a Mike Trafik vyráží na koncertní turné spojené s promítáním filmu PSH Nekonečný příběh. Dokument z dílny Štěpána Vodrážky oceněný cenou diváků KVIFF 2022 přivezou 8. října do kina Scala a následně odehrají živý koncert na Flédě.

Dokumentární film PSH Nekonečný příběh je sondou do zákulisí české hip hopové legendy, kapely PSH. Snímek režiséra Štěpána Vodrážky a scenáristy Petra Cífky divákům přibližuje její historii, úspěchy a pády a nabízí pohled do soukromých životů jednotlivých členů. Na filmovém festivalu v Karlových Varech 2022, kde byl uveden, sklidil velký úspěch a získal Diváckou cenu.

Nyní vyráží kapela na Nekonečnou tour, která k živému koncertu přidá i projekci celovečerního dokumentu. Navštíví celkem šest měst, z toho čtyři v České republice a dvě na Slovensku. Brněnská zastávka proběhne 8. října. Od 19:30 bude film k vidění v univerzitním kině Scala a následovat bude debata se členy kapely. Večer bude pokračovat od 22:30 na Flédě, kde odehrají živou show. Naposledy se rapové trio představilo na Flédě před třemi lety v rámci turné k desce Debut, kdy také před Janáčkovým divadlem natočili videoklip k tracku Co Jsi Čekal. Nyní se v plné sestavě vrací zpět se starými známými hity, ale i novějšími skladbami.

Příběh Penerů strýčka Homeboye se začal psát v roce 1991, kdy Michal Opletal alias Orion začínal s rapem ve spolupráci s Ondřejem Čihákem (Shitness), který mu dělal hudební podklady ve svém skromném domácím studiu. Následovaly dvě demokazety, Peneřina těžká dřina a Párátka adventní expresní lyrici. S Vladimirem 518 se Orion poznal díky zájmu o graffiti. V roce 1998 společně založili label Terrorist?, pod kterým vyšlo debutové album Repertoár, které představovalo milník pro českou hiphopovou scénu. Prvotinu v roce 2001 vydali ve složení Orion, Vladimir 518 a DJ Richard. Nahrávka je v současnosti považována za jednu z nejzásadnějších pro vývoj domácího rapu a kapela se jí zasloužila o popularizaci žánru. Za tři dekády existence PSH se fanouškovská základna rozrostla a nyní patří kapela PSH mezi nejznámější u nás. Mike Trafik se připojil jako Dj v roce 2002 a spolu s Vladimirem 518 a Orionem působí v PSH dodnes.

PŘEDPRODEJ / koncert

► Smsticket.cz: https://www.smsticket.cz/vstupenky/31514-psh-nekonecna-tour

►GoOut.cz: https://goout.net/cs/listky/psh/gkro/

Facebook událost: PSH Nekonečná tour: Brno