Fléda vstupuje do podzimu s ještě lepším zvukem a zahraničními hvězdami

20/09/2022

Podzimní sezóna v brněnském klubu Fléda přináší vylepšenou zvukovou aparaturu i jedinečné koncertní zážitky. Brněnští fanoušci se mohou těšit na silné hudební autorky. Dorazí soulová Kovacs (NL), rapové hvězdy M¥SS KETA (IT) a Catnapp (ARG) nebo dreampopová Princess Chelsea (NZ). Chybět nebudou ani řízné koncerty rapperů Dope D.O.D. (NL), ukrajinských Bez Obmežeň nebo metalistů Cradle of Filth. Fléda bude také hostit druhý ročník unikátní techno klubové noci Maushaus v čele s hvězdami jako Tommy Four Seven (DE), Colin Benders (NL) nebo Anthony Parasole (US).

Fléda se dlouhodobě pyšní zvukem na světové úrovni. Stojí za ním špičková aparatura od d&b audiotechnik spolu s akustickým řešením hlavního sálu. Klub nyní využil letní pauzu k dalšímu vylepšení své zvukové techniky. Do nové sezóny tak Fléda vstupuje s aparaturou posílenou o celých 50 %. Hudba napříč žánry bude nyní vykreslená do posledního detailu, a to v každém části poslechového prostoru. „Nový zvuk nabízí v rámci klubové scény něco naprosto mimořádného. Lépe vybavený klub této velikosti v Česku není,“ vysvětluje zvukař klubu Dan Navrátil. „Fléda se snaží navzdory ekonomicky nelehké době neustále posouvat vpřed. Další rozvoj už tak ultimátní zvukové techniky je toho důkazem.

Seznamu zahraničních hvězd tento podzim vévodí výrazné hudebnice s novými nahrávkami. Klubovou sezónu otevře 20. září holandská diva Kovacs, která spolu s kapelou představí osobitou kombinaci night-club-soulu a r&b. Zazní i hity „Not Scared of Giants“ nebo „Bang Bang“ z její aktuálně vycházející desky. Italská femme fatale M¥SS KETA představí 12. listopadu v české premiéře své výstřední rapové vize. Na Flédu se 25. října vrátí s novým albem i novozélandská Princess Chelsea, která se proslavila hitem „Cigarette Duet.“ Fléda pak bude také nedílnou součástí prvního ročníku společné brněnské klubové noci Batch.V jejím rámci vystoupí experimentální producentka a raperka Catnapp (ARG) nebo orchestrální Fallgrapp v čele s charismatickou Norou Ibsenovou.

Říjen se ponese zejména v rytmech techna. Druhý ročník unikátní klubové noci Maushaus se nově odehraje ve dvou dnech 14. a 15. října na celkem třech scénách. Line-up akce zdobí i letos výrazná jména současného techno undergroundu. Do Brna zavítá berlínská hvězda Tommy Four Seven, holandský modulární nerd Colin Benders (NL) nebo brooklynský producent Anthony Parasole (US). Akce v uvede v premiéře i neotřelý koncept „Dark Room“ pod taktovkou domácích DJs. Mimo to se představí na Flédě 7. října ikonický britský producent Surgeon. Jeho live show v rámci festivalu elektronické hudby Echoes musela být opakovaně přesouvána.

Přehlídka zahraničních osobností pokračuje se zástupci tvrdší hudební scény. Novou nahrávku představí 12. října česko-britští metalisté Cradle of Filth. O devět dnů to samé čeká nezaměnitelné nizozemské rappery Dope D.O.D. Prostor pro charitativní koncert dostanou i ukrajinští Bez Obmežeň. Nové desky domácí provenience představí dvojkoncertem 4. a 5. října stálice Chinaski, 20. října Vypsaná fixa a 14. listopadu legendární Dunaj. Vedle nich očekávané album „V“ uvedou i glampopoví showmani MYDY. Své místo v programu tradičně mají také domácí hvězdy jako Ventolin v doprovodu polských Coals, Mig 21, Monkey Business, Zrní nebo J.A.R.

Silné zastoupení má v programu Flédy také domácí rapová scéna. Slovenský rapper Boy Wonder uvede nové album hned 23. září. Na něj naváží 8.října legendární PSH v sestavě Vladimirem 518, Orionem a DJ Mikem Trafikem. Jejich kolega ze zaniklého labelu Bigg Boss Maniak pak uvede o čtrnáct dní později další edici své party Ach Ano. V listopadu se představí Dorian, Moja Reč aCA$HANOVA BULHAR. Rapový harmonogram pak v prosinci uzavře dvojice koncertů PTK a Paulieho Garanda.

Vstupenky zakoupíte zde: linktr.ee/fleda2022

Fotogalerie