Ukrajinská rapová hvězda alyona alyona míří na Flédu

13/04/2022

Světová média popisují alyonu alyonu jako nejnepravděpodobnější hvězdu rapu. V roce 2019 vydala klip k singlu Ribki, který jí ze dne na den nastartoval kariéru. Tehdy ještě učitelka ve školce blízko Kyjeva platí v současnosti za headlinerku velkých evropských festivalů. Na Flédu přiveze svoje poslední album Galas.

Přestože se proslavila teprve před pár lety, věnuje se Alyona hip hopu už více než dekádu. Když vydávala první tracky asi těžko si představila, že sklidí chválu producentů jako jsou Bob Rock (Mötley Crüe, Metallica a další) nebo Tony Visconti (David Bowie). „Rozhodli jsme se pro umělkyni, ze které jsme se posadili na zadek ve chvíli, kdy vstoupila na podium!“ Vyjádřili se při předávání ANCHOR Award pro nejnadějnější mladé umělce na Reeperbahn Festivalu.

Raperka Alyona Savranenko neklouže po povrchu a pouští se do těžkých témat současnosti. Ať už jde o zmíněné Ribki (v překladu Rybky), track, který se vyjadřuje k objektivizaci žen, nebo o Salischaju swij dim (česky Uklízím svůj dům) promlouvající o předválečné situaci na Ukrajině a s tím spojeným odlivem mladých za lepším životem na západ. Dneska se alyona alyona věnuje dobrovolnické pomoci obětem války přímo ve svém domově nedaleko Kyjeva. Odtud začátkem dubna spolu se zpěvačkou Jerry Heil vyslala do světa Modlitbu za Ukrajinu.

Alyona alyona má za sebou vystoupení na festivalech jako Reeperbahn Festival, Pohoda, Sziget, Waves Vienna a dalších. Kromě jiného také na ESNS v holandském Groningenu, kde se stala držitelkou cen Music Moves Europe Talent Awards'21 and the Public Choice Award'21. Podobně má na kontě i množství spoluprací s umělci z celého světa, jsou mezi nimi kanadský R&B umělec Dax, australská raperka Sexton, zpěvačka Noga Erez z Izraele a spoustu dalších.

PRESALE: 360 Kč (plus poplatky sítě) 
► GoOut: https://goout.net/cs/listky/alyona-alyona/bccn/

Facebook událost: alyona alyona (UA) I Fléda I 2.6. 2022