Flédu roztančí glamtronic, elektro pop značky Mydy Rabycad

23/02/2017

Po všech stránkách výrazná kapela Mydy Rabycad vystoupí u nás 23. února. Předvede jiskřivé taneční spojení swingu a elektronické hudby, nadčasový zvuk vycházející z jazzového backgroundu muzikantů a náklonnosti k současné elektronice. Kapela s vlastním stylem, okouzlujícím spojením synkop a nekompromisních beatů naživo rozjede singl Just Dance a další materiál z připravované desky.

Přidejte k události na facebooku.

Po úspěchu alba Glamtronic (2015) se Mydy Rabycad znovu uchýlili do studia a rovnou do snových Red Bull Studios v Berlíně, kde natočili tři nové singly I Don't Care, Sensation a Rise Up. Navazují na singl Just Dance, jehož mastering obstaral vynikající John Davis z Metropolis Studios, který má za sebou spolupráci s The Prodigy, U2, Primal Scream, Led Zeppelin nebo Blur. Just Dance atmosférou i stylem rozvíjí estetiku alba Glamtronic spočívající v propracovaném elektro popu s řadou odkazů na retro styly. „Je to odraz naší hudební cesty i nejdůležitějších momentů v životě kapely. Je to píseň o vytrvalosti, stejně jako o umění žít pro každý okamžik života, těšit se z tohok, co přijde. Chceme jí všechny vybídnout, aby se nikdy nebáli divných pohledů nebo posměchu a tvořili své písně, obrazy, básně, prostě šli si za svým,“ vzkazují všem Mydy Rabycad.

 

Mydy Rabycad jsou nezaměnitelní nejen díky šarmu a nepřehlédnutelnému vzhledu Žofie Dařbujánové, ale i pro sebevědomý a profesionální hudební názor. Jako žánrově nezařaditelná kapela ohlásili vlastní hudební styl glamtronic. „Glam„ odkazuje na velkolepost a okázalost glam rocku 80. let, kterou v kapele reprezentuje zpěvačka Žofie a výrazné kostýmy. Přípona „tronic“ se hlásí ke všem odnožím současné elektronické hudby. „Mydy Rabycad dávno vystoupili z úzké škatulky elektroswingu, kam byli zařazení po prvním hitu Belleville a glamtronicem dávají najevo muzikantskou suverenitu, za kterou stojí hudební vzdělání a obrovská zkušenost s živým vystupováním,“ vysvětluje Ondřej Bača, dramaturg klubu Fléda.

 

Mydy Rabycad prožívají úspěšné období. Za 4 roky existence vydali dvě CD Let Your Body Move (2013) a zlomové Glamtronic (2015). Na kontě mají přes 100 klubových koncertů zaplněných nadšeným publikem, úspěšné turné po Velké Británii, vřelé přijetí v Německu, pozici headlinera na festivalu Maui Waui, mnohé účasti na festivalech v zahraničí jako Glastonbury, Sziget, Eurosonic, Fusion, Henley nebo korejský Jazz in Soula a domácích letních scénách United Islands, Colours of Ostrava, Metronome Festival. Čtveřici Žofii Dařbujánovou (zpěv, texty), Nèro Scartche (klávesový a elektronický mág) Mikuláše Pejchu (saxofonista a zpěvák) a Jana Drábka (baskytara) v Brně v rozšířené sestavě doplní stálí hosté bubeník a producent Tomáš Konůpek, kytarista Ondřej Slánský a zvukař, manažer a občasný zpěvák Petr „Kuzhell“ Blažek.

 

PŘEDPRODEJ +VSTUPNÉ:
200 Kč + poplatky sítě / 250 Kč
• CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
• INDIES, Poštovská 2
• SMSTICKET.cz
• GOOUT.cz
• TICKETPORTAL.cz