Letní koncerty na Moraváku

20/07/2021

Proslulé koncerty na Moravském náměstí budou! Stačí se projít městem a budete se cítit jako na festivalu. A ta nejlepší část? Je to zdarma!

Koncerty na Moraváku se už staly zaběhnout klasikou, vždy ohraničovaly začátek a konec prázdnin v Brně. Nyní jsou termíny posunuté kvůli pandemii, nicméně nálož skvělé muziky vás zcela určitě nemine. Vstup na všechny koncerty je - jako každý rok - zcela zdarma. Koncerty jsou pořádány ve spolupráci s vidensky.com, Festivalem Uprostřed a Brno Živě.

O první koncert se postará časem prověřená parta Gaia Mesiah ve středu 28. července. Kapela patřící mezi jedny z nejkultovnějších českých rockových kapel zažila vzestupy i pády, ale nyní se nachází ve vrcholné formě. Loni nová deska Live in Golden Hive stihla uzrát a kapela se nemůže dočkat, až vám ji naživo představí. Charismatická Marka Rybin se spolu s Gaiou postarají o stylový start letních Moraváků!

A Marku uslyšíte i druhý večer ve čtvrtek 29. července, kde se představí dynamičtí Skyline. Marka spolu s Jakobem tvoří duo překypující takovou energií, že by zvládli pohánět elektřinou menší město. Podobně jako Gaia i Skyline vydali novou desku Electricity, se kterou nestihli odehrát řádnou koncertní šňůru. Na Moraváku bude ta správná atmosféra zažít Electricity na vlastní uši.

 

Po dvou rockových večerech přijdou dva rapové. Ten první, pátek 30. července, odstartuje brněnský hráč Michajlov v čele crew 1312 records, spolu s Marysem, Robinem Tentem a Danielem Vardanem, a jako suppport DJ vystoupí DJ Sahi. Michajlov po propuštění z vězení vyprodává jeden koncert za druhým, atmosféra na Moraváku bude bezpochyby výjimečná!  

 Další rapový večer v sobotu 31. července vystoupí brněnský matador Maniak spolu s DJ Wichem. Ach Ano open-air se koná již podruhé a jak můžete vidět na úvodní fotografii, první rok bylo lidí více než dost. Nové album Černej kůň je ještě čerstvé, mnoho příležitostí slyšet jej naživo zatím nebylo. Těšit se můžete i na speciálně upravenou stage. Jak píše Maniak: urveme se!

Poslední večer - neděle 1. srpna - na Moravák dorazí naprosto zásadní kapela české porevoluční scény: Alice spolu s charismatickým Danem Bártou

Přijďte koncem července na Moravské náměstí, uděláme si festival v Brně. Bude to nářez!