Open (F)air Music - hudební slavnosti na BVV

17/06/2021

Živá kultura v létě bude! Některé festivaly se sice posouvají o další rok, ale my pro vás máme náhradu. Na druhou půli srpna připravujeme cyklus koncertů Open (F)air Music se šesti domácími a jedním zahraničním interpretem. Opravdu je se na co těšit!

Koncerty odstartuje 17. srpna kultovní kapela Vypsaná fiXa snoubící Márdího jemnou poetiku surrealistických textů s punkovou energií kapely, která má i po letech chuť přicházet se stále novými postupy. Pogo ani proslulý stage diving jistě nebudou chybět.

O den později - 18. srpna - je vystřídá neméně energický ansámbl MIG 21. Striptérsko-hudební skupina vedená charismatickým Jiřím Macháčkem, proslulá svými živými vystoupeními, navíc vůbec poprvé představí nové album Hity a rarity. Loňský open-air koncert na brněnském Špilberku byl beznadějně vyprodán několik týdnů před začátkem, doporučuje se tedy s nákupem vstupenek neotálet. Pop-punková smršť jménem Rybičky 48 se přes areál BVV přežene o den později, 19. srpna. Svižná kytarovka spolu se svým typickým černým humorem otřese stěnami brněnského výstaviště.    

Po několika denní pauze se brněnskému publiku 24. srpna představí slovenští bernardýni Horkýže Slíže. Jejich songy s refrény silnými jak hovado už několik let beznadějně vyprodají každé jejich vystoupení. Miláčci brněnského publika Poletíme? se na scéně objeví den poté, 25. srpna. Turbošansonová kapela v čele s Rudolfem Brančovským zná Brno jako svoje boty a bez přehánění je můžeme označit jako miláčky brněnského publika. Následovat bude unikátní a dlouho očekávaný dvojkoncert kapel Monkey Business a J.A.R. Funkové slavnosti, které povede centrální mozek obou kapel Roman Holý, mimo jiné slibují i zkřížení kordů dvou jedinečných pěvců - Dana Bárty z Jednotky Akademického Rapu a Matěje Rupperta z Monkey Business. Příležitostí slyšet obě tyto kapely během jednoho večera se naskytne jednou za několik let.

A od divočejší hudby si neodpočineme ani poslední den, kdy až z daleké Bosny přijedou milovaní Dubioza kolektiv. Třaskavá směs ska, reggae, punku a balkánské dechovky je brněnskému publiku také dobře známá. Kapela navíc loni vydala nové album #fakenews, velký open-air koncert se zdá být dobrou volbou pro představení nových písní.

Předprodej vstupenek je spuštěn v síti smsticket.cz a goout.cz. Vstupenky se prodávají na každý koncert zvlášť, nelze koupit společnou vstupenku na více koncertů. Areál BVV se otevře vždy v 18 hodin. Koncerty začínají ve 20 hodin.  

 

Open (F)air Music, 17. - 27. srpna 2021, areál BVV, 18:00

Události na Facebooku: 

17 / 08 - Vypsaná fiXa

18 / 08 - MIG 21

19 / 08 - Rybičky 48

24 / 08 - Horkýže Slíže

25 / 08 - Poletíme?

26 / 08 - Monkey Business & J.A.R.

27 / 08 - Dubioza kolektiv



Fotogalerie