Letošní ECHOES na Flédě zahájí Jan Blomqvist (DE) s atmosférickou show

24/02/2017

Novou sezónu elektronického festivalu ECHOES otevře německý hudební producent Jan Blomqvist. Inovativní multižánrový tvůrce u nás představí 24. února nové skladby nejen z aktuálního alba Remote Control. Blomqvist, který si získal pozornost strhujícími živými vystoupeními, kombinuje ve své tvorbě melodický elektro pop s minimalistickým technem a housem. Na dvou festivalových scénách dále vystoupí Tom Holič & PSJ, legendární DJ Orbith a nadějný producent Arco.

Přidejte se k události na facebooku.

Debutovou dlouhohrající desku vydal Jan Blomqvist teprve před několika měsíci. Po úspěšném americkém turné se vrátil do domovského Berlína s nově nabytým sebevědomím a opět začal s prací na novém materiálu. Ten si Blomqvist u posluchačů rád testuje na koncertech. „Můj mozek je jako stroj na nápady. Ty je ale potřeba přetavit v konečnou produkční podobu. A o to se teď snažím,“ popisuje v rozhovoru pro server When We Dip a dodává „Jisté je, že v nových skladbách bude méně vokálu. Chci teď svou energii věnovat hlavně studiové práci.“

Právě zvuková propracovanost melodických aranží přitom stála za úspěchem Blomqvistova aktuálního alba. Na desce Remote Control v podstatě nejsou slabé pasáže. Album navíc vyšlo na věhlasném labelu Armada. Blomqvist si s ním získal zasloužený respekt. Ještě víc to pak platí o jeho strhujících živých vystoupeních. Jeho slova dokládají nadšené reakce na Blomqvistova letní festivalová vystoupení, kdy se zastavil také na Colours of Ostrava nebo piešťanském Grapu.

Blomqvistovy hudební začátky jsou spojené s kytarou a klasickým rockem. Poté se dostal k technu, které ho dál silně hudebně ovlivňovalo. I s ohledem na své kořeny se německý tvůrce od počátku snaží přenést sílu rockové muziky do elektronického prostředí, což se projevuje například v tom, že na vybraných koncertech prezentuje své skladby s živou kapelou. I proto je považován za jednoho z významných tvůrců instrumentálního techna. „Chci dělat jednoduchou muziku s důrazem na detail,“ uvádí Blomqvist, pro něhož průlom znamenal rok 2011. Po sérii úspěšných vystoupení na pódiích po celé Evropě si začal získávat věhlas i za mořem. Jeho atmosférické variace techna doprovázené zastřenými vokály si všimlo i vydavatelství Armada (zakladatel Armin van Buuren). Na něm mu po několika singlech a EP zaštítěných jinými labely (Big Jet Plane, Ink, Time Again) vyšlo premiérové album Remote Control.

Festival elektronické hudby ECHOES pravidelně pořádá klub Fléda. Jeho cílem je představovat fanouškům nejaktuálnější zahraniční projekty ale také nadějné české talenty elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální muziky. Jeho první letošní dějství ozdobí na dvou scénách také další domácí interpreti. Pro festival Echoes spojí vzácně své síly na hlavní stage Tom Holič a PSJ. Ty doplní legendární DJ Orbith. Druhé pódium postupně ovládnou DJ a producent Arco, Luke Nova nebo Saddan.

PŘEDPRODEJ + VSTUPNÉ:
300 Kč + poplatky sítě / 350 Kč
• CAFÉ ELEVEN, Dominikánská 11, otevřeno 8-22h
• INDIES, Poštovská 2
• SMSTICKET.cz
GOOUT.cz
• TICKETPORTAL.cz