Francouzská ikona Vitalic se vrací na Flédu s kompletní sérií DISSIDÆNCE

Velikán francouzské elektronické scény Vitalic se vrací 8. září do Česka. Charismatický producent představí na Flédě úspěšné dvojalbum DISSIDÆNCE, na kterém se ohlíží za svými undergroundovými kořeny. Souputník legend jako Daft Punk nebo Justice proslul originální fúzí techna, disca a synth-popu s retro-futuristickým nádechem. Za více než dvacet let na scéně se Vitalic nesmazatelně zapsal do historie taneční scény.

PRESALE: 550 Kč (plus additional fees)

► GoOut: https://goout.net/en/tickets/vitalic/tdes/

Miláček brněnského publika Vitalic se vrací na Flédu s dvoudílnou sérií alb DISSIDÆNCE (2021-22). Desky se hudebně inspirují v začátcích francouzské legendy na alternativní klubové scéně.
Zároveň tematicky reflektují období covidových lock-downů. „Série vypráví o frustraci skrze příběhy. Chtěl jsem promluvit o uzamčenosti, kterou jsme zažívali, životě s technologiemi, covidem, společenském napětí,“ popisuje Vitalic inspiraci nahrávek pro Radio France a dodává: „Zní to politicky, ale ve skutečnosti je to spíš, aspoň doufám, poetické.“ Obě nahrávky se těší chvále kritiků i veřejnosti.

Vitalic je jednou z klíčových postav francouzské elektronické scény posledních dekád. Osobitý umělec původem z Dijonu se řadí vedle Cassius, Daft Punk nebo Justice k slavné éře tzv.
„French touch“. Francouzští umělci na přelomu milénia začali využívat hravé prvky disca v kombinaci s houseovými beaty a různými zvukovými filtry. Pod jejich rukama se postupně vyvinul žánr french-house, který zásadně ovlivnil podobu západního tanečního popu. Pascal Arbez-Nicolas alias Vitalic je významný producent a umělec s nezaměnitelným hudebním rukopisem. Jeho hudba spojuje různé elektronické taneční styly zejména techno, disco, synth- pop a new wave. S hudbou začínal pod pseudonymem Dima ve francouzském klubovém prostředí konce 90. let. Své první EP Poney vydal už jako Vitalic v roce 2001 u věhlasného labelu International DeeJay Gigolo Records DJ Hella.

Debutové dlouhohrající album OK Cowboy (2005) se dodnes řadí k vzácným příkladům přirozené symbiózy temných elektronických tracků s popově chytlavými bangery. Vitalic vydal postupně sedm dlouhohrajících alb, téměř tři desítky singlů a EP. V neposlední řadě také stvořil nespočet remixů elektronických velikánů jako Moby, Björk, Röyksopp nebo Jean Michel Jarre. Arbez-Nicolas vyniká neustálou touhou po změně. Po veleúspěšném popovém albu Voyager (2017) tak třeba vytvořil post-punkové duo Kompromat s hudebníci Rebekou Warrior. Společné album Traum Und Existenz (2019) prezentovali živě pouze jednu sezónu, během níž se zastavili i na Flédě.