Zvíře jménem Podzim spojí na Flédě hvězdy tuzemské alternativní scény

22/11/2017

Nově utvořené těleso Zvíře jménem Podzim oprašuje kult kvalitní a instrumentálně propracované populární hudby se silným příběhem. Na jednom pódiu se sejdou členové uskupení Kieslowski, Post-hudba, Umakart či Calm Season. Kromě vizuálních projekcí program doplní vystoupení sólových projektů Kittchena a Aid Kid s živou kapelou.

Zvíře jménem Podzim je neklidná smečka téměř 20 špičkových českých muzikantů sdružených kolem Jakuba Königa alias Kittchena. Kapela orchestrálních parametrů na Flédě představí debutovou desku a část jejích členů vystoupí se svými sólovými projekty. Čekejte rozmáchlé aranže, velkolepé refrény a melancholické hity. téměř dvacet osobností tuzemské alternativní scény  

Přidejte se k události na facebooku. 

PŘEDPRODEJ: 200 Kč (+ poplatky sítě)
► SMSTICKET.cz 
► GOOUT.cz 
► INDIES, Poštovská 2
► HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11

Klub Fléda přivítá na podzim další dlouho očekávanou domácí hudební novinku. Po loňských vystoupeních ceněných Cold Cold Nights, zpěvačky Katarzie nebo stálic Korben Dallas se v Brně představí hvězdné uskupení Zvíře jménem Podzim. Projekt sdružující téměř dvě desítky známých českých muzikantů představí pod vedením Jakuba Königa (Kittchena) své premiérové stejnojmenné album. „Snažíme se návštěvníkům přivážet interprety, kteří jsou na domácí scéně něčím jedineční. Zvíře jménem Podzim tvoří originální orchestrální soubor. Zažít tuhle partu skvělých hudebníků na jednom pódiu je velká vzácnost,“ popsal programový dramaturg klubu Fléda Ondřej Bača.

Zvíře jménem Podzim je neustále se rozrůstající a proměnlivé uskupení význačných zástupců tuzemské alternativní scény. Projekt iniciovaný Jakubem Königem (Kittchen, ex-Obří broskev) si klade za cíl vrátit duši české populární hudbě: „Stýská se mi po písničkách, které jsem slýchal z rádia jako malej kluk. Písničky s nějakým příběhem, emocí, písničky s rozmáchlou aranží. Písničky, kterým rozumí moje babička, máma a kterým jsem rozuměl i já v těch svých devíti letech,“ vysvětlil König a dodal: „Zvíře je postavený na spolupráci s ostatníma, na prostoru, ve kterým nabízíme a rozvíjíme svý nápady. Každej z nás je v něčem silnej, často třeba ve věcech, kde bychom sami sílu nehledali.“ V jednom hudebním tělese se zde potkávají osobnosti jako Ondřej Mikula (Aid Kid, Děti mezi reprákama), Marie Kieslowski (Kieslowski), Tomáš Havlen (Post-hudba), Tomáš Neuwerth (Kittchen, Kafka Band, Umakart) nebo Terezie Kovalová (Calm Season, Vladiovojna La Chia) a mnozí další.

Na tuzemské scéně ojedinělý all-stars band vznikl na podzim roku 2016 z přátel okolo jinočanského nahrávacího studia 3bees. Od svého vzniku odehrálo uskupení Zvíře jménem Podzim zatím jen dva koncerty. Během léta vystoupilo v různých sestavách na Hradeckém slunovratu a při Marienbad Film Festivalu. Premiérová deska s názvem Zvíře jménem Podzim vychází na Indies Records 3. listopadu. Zatím ji uvedl stejnojmenný pilotní singl, který následovala píseň Neděle. Obě zmíněné skladby pracují s melancholickým tónem, osobitou poetikou a bohatou instrumentální aranží. Album doplní také knížka, kterou König psal v průběhu natáčení. Ta rozvine příběhy jednotlivých skladeb alba.


Koncertní program ojedinělého hudebního večera doplní vystoupení sólových projektů členů kapely. Jakub König vystoupí se svým maskovaným alteregem Kittchenem. Kittchen původně vznikl v roce 2011 hlavně jako Königova snaha překlenout dlouhou nemoc nahráním alba Menu jen s pomocí laptopu a kuchyňských potřeb. O šest let později má za sebou Kittchen kromě silné fanouškovské základny také dvě úspěšná a hudebně detailně propracovaná alba Radio (2013) a zatím nejkytarovější Kontakt (2015). Hudebník a producent elektronické muziky Ondřej Mikula pod pseudonymem Aid Kid zatím vydal jedinou, přesto neméně úspěšnou nahrávku Aid Kid (2015). V Brně Mikula na rozdíl od svých obvyklých DJ setů vystoupí společně s živou kapelou.