Britští Killing Joke se po dvanácti letech vracejí na Flédu

18/06/2017

Jedna z nejvlivnějších kapel post-punkové a new wave éry konce sedmdesátých a začátku osmdesátých let se vrací do Brna. 18. června na Flédě připomenou průřez svou bohatou diskografií a živě předvedou atmosféru koncertu posledního živého alba The Great Gathering natočeného v londýnské O2 Academy Brixton. Na prodlouženém turné je doprovází novodobé echo Joy Division finští Grave Pleasures.

Přidejte se k události na facebooku.

PŘEDPRODEJ: 590 Kč (+ poplatky sítě)
► OBSCURE PROMOTION
► GOOUT.cz

► TICKETPRO.cz
TICKETPORTAL.cz

Killing Joke za sebou mají loňské veleúspěšné turné The Great Gathering k aktuální desce Pylon. Celoevropská šňůra vyvrcholila velkým koncertem v londýnské O2 Academy Brixton. Právě tam vznikl záznam pojmenovaný The Great Gathering Live At Brixton Academy, který osobně míchal basák kapely Geordie.

Na Flédě máme stále živě v paměti energický, hypnotický a podmanivý nášup z roku 2005 řízený charismatickým Jazem Colemanem, který s uhlem zamazanou tváří působil jako démon utržený ze řetězu. Minimum slovního projevu, sdílení nápojů s prvními řadami, minimální pauzy mezi skladbami a všechny polohy vokálu od deklamace přes zpěv až k neartikulovanému řevu. Našlapaná rytmika, drasticky energické bicí tvořící úderný, drtivý a nezastavitelný spodní proud doplněný baskytarou, jenž ornamentálně dotvořila kytara flegmatického „Geordie“ Walkera s prehistorickou poloakustickou kytarou.

Hudba Killing Joke, jenž je charakteristická hypnotickými, kovově znějícími kytarami a těžkými, ale tanečními rytmy, ovlivnila skupiny jako Nirvana, Metallica, Ministry, Prong, Jane's Addiction, Soundgarden, Nine Inch Nails, Econoline Crush nebo Korn. První bubeník kapely "Big Paul" Ferguson popsal jejich hudbu jako „zvuk zvracející země“. V roce 2005 vystoupili s domácí předkapelou Insania. Tentokrát jim předskakují finští Grave Pleasures.